En bit av Norden og Røros 12. juni 2018 – Posted in: Nyheter – Tags: , ,

11. juni var det premiere på «En bit av Norden» på TV2. Programmet følger Niklas Ekstedt som reiser rundt i Norge og besøker spennende stederfor å oppleve det norske matfatet. Det blir mange fine møter med lokale helter og ikke minst nye smaker. I første program krysser Niklas Ekstedt grensen i Härjedalen til Norge, målet er Røros som oser av både røyk og tradisjonell mat. Vi blir presentert for gamle teknikker med råvarer fra fjellet iblandet både samisk, norsk og svensk mattradisjon.

Programmet fra Røros finner du her.

 

En bit av Norden med Niklas Ekstedt

Niklas Ekstedt er en klok og sjarmende svensk kokk, født og oppvokst i den lille byen Järpen i Jämtland. Som 21 åring åpnet han sin første restaurant og i dag er han eier og kokk av Stocholms Michelin-restaurant. Her spesialiserer han seg på mat tilberedt over åpen ild, noe vi også får oppleve når han besøker Røros. Denne sesongen er han også frontpersonen i «En bit av Norden».

 

En bit av Røros – røkt ørret

Røkt ørret fra Røros

Røkt ørret fra Røros

 

En bit av Røros – fjellets smaker

Brød med rørosrømme rogn og tørket reinsdyrkjøtt

Brød med rørosrømme rogn og tørket reinsdyrkjøtt

 

En bit av Røros – lefse med potetsalat og grillet reinsdyrkjøtt

Lefse med potetsalat og grillet reinsdyrkjøtt

Lefse med potetsalat og grillet reinsdyrkjøtt