Ildsjeler fra Røros vant Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2016 27. oktober 2016 – Posted in: Nyheter – Tags: , , , , , , , ,

Matentusiastene Ingulf Galåen og Mikael Forselius fra Røros er årets vinnere av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris og får tittelen årets lokalmatfyrtårn. – Desse to er verkeleg blant dei vi trygt kan seie har vore fødselshjelparar og eldsjeler bak den eventyrlege aukinga i salet av lokal mat og drikke vi no ser i Norge, sa landbruks- og matminister Jon Georg Dale da han delte ut prisen under årets Matmerks Fagdag Norsk Mat.

De to vinnerne fra Røros utmerker seg spesielt innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske. I år lette Matkulturprisens styre etter ildsjeler som er verdig tittelen lokalmatfyrtårn, og deler kunnskap og betydningen av å satse på norsk lokalmat og drikke.

Dette er en heder og annerkjennelse til alle som bidrar til lokalmatmiljøet i Røros-traktene. Det er enormt mange som tar del i og skal ha sin del av æren for det gode arbeidet som gjøres og er gjort. Vi har bygd opp matmiljøet i Røros-traktene med samarbeid og ved å unne hverandre å lykkes. Det skal vi fortsette med, forteller de to glade vinnerne.

Anerkjent og attraktiv pris

Under Matmerks Fagdag ble Matkulturprisen delt ut for 23. gang, og rørosingene mottok et stipend på 30.000 kroner. Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris er en anerkjent og attraktiv pris med fokus på norsk matkultur og norske matverdier. Den ble opprettet som en hyllest til Ingrid Espelid Hovig på hennes 70 årsdag.

Bidrar til å sette Røros-traktene på matkartet

Fagjuryen for Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris har i år bestått av; Andreas Viestad, Einar Risvik, Liv Gregersen Kongsten, Nina Sundqvist, Kay Nilsen, Laila Grastvedt.

I juryens begrunnelse sies blant annet;

Ingulf Galåen er en fremtidsrettet og nyskapende entusiast, og eier og driver Galåvolden Gård som er den ledende produsent av gårdsmat i Røros-traktene.

Mikael Forselius er administrerende direktør ved Røros Hotell, og har bidratt til å sette Røros på kartet som en matdestinasjon gjennom fokus på lokalmat og råvarer fra Røros-traktene.

Begge har vært sentrale i oppbygningen av Rørosmat SA, som i dag er Norges fremste matnettverk med landsdekkende distribusjon, og er verdige vinnere av Ingrids Matkulturpris