Finalister klare for Det norske måltid 2017 15. september 2017 – Posted in: Nyheter – Tags: Det norske måltid, finalister, Rørosmat
Også i år er flere Rørosmat-bedrifter klare for Det Norske Måltid med noen av sine ypperste produkter. Noen har alt gått til finalen og for andre venter spennende delfinaler før alle finalistene står klare. For matprodusenter er dette lokalmatens svar på Grand Prix.
Det Norske Måltid
Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Konkurransen startet i 2008 og viser frem bredden i landets matproduksjon og de unike råvarene som blir produsert.
Det Norske Måltid jobber for å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.
Kriterier for å delta
For å delta i Det Norske Måltid må produsenter og produkter oppfylle følgende kriterier:
- Tidligere vinnere kan ikke delta med samme produkt som de har vunnet med tidligere, men er velkomne til å melde på andre produkter, eller tidligere nominerte produkter.
- Med norske råvarer/produkter som er foredlet, menes at de er produsert i Norge og at råvarene i størst mulig grad hentes fra Norge.
- Produktene må være tilgjengelig/i salg for allmennheten, og utsalgssted/serveringssted må opplyses ved påmelding.
Kategorier
- Årets det grønne – naturelle
- Årets det grønne – foredlet
- Årets ost
- Årets meieriprodukt foredlet
- Årets kjøtt
- Årets kjøtt foredlet
- Årets sjømat foredlet
- Årets sjømat villfanget
- Årets sjømat oppdrett
- Årets godbit
- Årets sider
- Årets øl
- Årets bakst
Rørosmatprodusenter i finalen
Av 3 gjennomførte delfinaler har 2 Rørosmatprodusenter alt sikret seg finalebillett. Galåvolden gård er med sin Fløteis med multer 1 av 3 finalister i kategorien «Årets meieriprodukt foredlet» og skal konkurrere mot Is med skjenning fra Gangstad Gårdsysteri og Solbær-iskrem fra Reins kloster.
I kategorien «Årets øl» er Hognabrygg sendt til finalen med sin Rødskjegg og skal med det konkurrere mot Belgisk Gyllen fra Færder mikrobryggeri og Bærtur fra Kinn Bryggeri.

