Gårdsmatutsalg i Røros-traktene 3. juli 2018 – Posted in: Opplev Rørosmat – Tags: , , ,

Flere av Rørosmats produsenter har gårdsmatutsalg i sesong og på sommeren. Besøk koselige gårdsmatutsalg i Røros-traktene. Her kan du smake, kjøpe og bli bedre kjent med produsenten – oppleve Rørosmat.

I tillegg til gårdmatutsalg, så har de fleste av regionens butikker et godt utvalg av forskjellige lokalmatprodukter. Både Coop Mega Røros og Coop Extra Tynset har et bredt utvalg.

Under finner du en oversikt over gårdsmatutsalg, åpningstider og kart.

Kalsa Såmmårkafe_Foto:Destinasjon Røros

Kalsa Gårdsbakeri og såmmårkafè

Kalsa Gårdsbakeri og såmmårkafè byr på nybakte godsaker av alle slag og ønsker deg hjertelig velkommen til en anderledes kafèopplevelse. De byr på Ingerlemse, pjalt, aursundsklenning, rundstykker og hyllkake. Hjemmelaget rabarbrasaft og annen god drikke har de også.

Åpningstid: hver søndag kl 11-16 i tidsrommet 24. juni – 30. sept.

Veibeskrivelse finner du her.

Stensaas Reinsdyrslakteri – vilteksperten på Rørosvidda

Stensaas Reinsdyrslakteri ligger mellom Røros og Brekken og drives i dag av tredje generasjon Stensaas. Det som nå er en solid familiebedrift startet så smått med en reinhandel i ny og ne rundt 1890.

Her får du kjøpt det meste fjellet kan by på av godsaker.

Åpningstid: Man-fre 08-1530

Veibeskrivelse finner du her.

Stensaas_Foto: Tom Gustavsen
Rørosrein Foto: Tom Gustavsen
Rørosrein – en smak av evigheten

Rørosrein er en sørsamefamilie som til daglig har vårt virke som reindriftsutøvere i Rørosområdet. De ønsker å dele litt av denne spesielle tradisjonen med dere ved at dere kommer på besøk til oss på gården der de bor.

Produktene kan kjøpes fra vårt gårdsutsalg.
NB! Vi gjør oppmerksom på at bredden i vareutvalget vil variere med årstid.

Åpningstid: lør 10-14

Veibeskrivelse finner du her.

Rørosrein har også matservering i koia si. Det kan du lese mer om her.

Galåvolden Gård

I Galåvolden Gårds Gårdsutsalg får du kjøpt alle deres varer – RørosOst i 11 varianter, RørosIs i 14 ulike smaker, Røroskake, Galåpølse i 3 ulike smaksvarianter, Sveler, alle typer storfekjøtt og hønsekjøtt, brystfileter av høns, tørket kjøtt, Røroskua sjokolade. De har også en disk for kuleis så du kan teste ut de mange spennende smakene og nyte vår gårdsis på gården, gjerne sammen med en kopp kaffe.

Åpningstid: man-fre 9-15

Veibeskrivelse finner du her.

Galåvolden Gård
Eggen Gardsysteri
Eggen Gardsysteri – ost i verdensklasse

Eggen ligger ca 700 moh i den vakre fjellbygda Vingelen i Tolga kommune. Eggen er en gammel slektsgard fra 1730 og har vært i familiens eie siden. Eggen Gardsysteri yster  økologiske ost på egen mjølk. I 2017 ble de tildelt gull i VM i ost for sin myke blåmuggost Fjellblå.

Åpningstid: sommer

Veibeskrivelse finner du her.

Røros Slakteri

Røros Slakteri AS er en tradisjonsrik bedrift som setter produsenten i fokus. Fra produsentene i området tar de imot storfe og småfe. Slakteriets hovedforedler er Røroskjøtt, men de produserer også noen få, kvalitetssterke tradisjonsprodukter selv. Disse får du kjøpt i slakteriets eget utsalg.

Åpningstid: man-fre 9-15

Veibeskrivelse finner du her.

Kjell Ove Oftedal
Rondane_gardsmat
Rondane Gårdsmat

På gården Haugtun midt i Folldal på sørsida av elva Folla, driver Ingrid Bakken Nilsen og Stig Roger Nilsen et allsidig gårdsbruk. Melk og kjøttproduksjon er grunnlaget for gårdsdrifta, men i tillegg har de en besetning med gammel-norsk spælsau.

Åpningstid: ta kontakt med 996 12 048

Veibeskrivelse finner du her.

Hogna Brygg

Lidenskap og omtanke for våre gyldne dråper og miljøet rundt oss.

Anlegget har de bygget selv av tanker fra meieribransjen, mask og gjærrester går til det lokale bakeriet og til nabobonden, de gjenvinner varme fra produksjonen og leverer ølet på bokser som kan leveres til panting.

Åpningstid: fre 12-20

Veibeskrivelse finner du her.

ola måler
Røros Bryggeri

Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk AS lager ekte håndverksøl med nye oppskrifter basert på flere hundre år gamle øltradisjoner fra Røros-traktene. Øltypene deres er utviklet for å passe til ulike typer mat, og med hver øltype får du med deg en smakebit av røroshistorien.

Åpningstid: man-fre 08-16

Veibeskrivelse finner du her.