Jubileumsprodukt Rørosrømme fra Rørosmeieriet 15. juli 2019 – Posted in: Nyheter – Tags: , , , , ,

I år fyller Rørosmat 20 år! I den forbindelse løfter vi frem et utvalg av våre produkter. Nå hyller vi økologisk Rørosrømme fra Rørosmeieriet! Under kan dere lese mer om Rørosmeieriet og Rørosrømme, se tips til oppskrifter og hvor du kan få kjøpt produktet.

Rørosrømme

Rørosrømme er spesialitetsmerket og vant i 2015 prisen for årets meieriprodukt i Det Norske Måltid. Den er godt kjent for sin fyldige og runde smak. Ekte smak av rømme – setter god smak til de fleste retter.

Økologisk Rørosrømme er en langtidssyrnet rømme, laget etter samme resept som ble brukt på setrene i Røros-traktene. Fettsammensetning varierer naturlig med årstidene og fòr/beite.

Rørosrømme er god sammen med spekemat og tjukkmjølk. Den er kokestabil og egner seg derfor spesielt godt til all slags matlaging. Setter veldig god smak på sauser og i supper.

Skjørost med rømme fra Røros

Tradisjonelt serveres skjørost med rømme som tilbehør til spekemat. Dette er nydelig sommermat og festkost i Røros-traktene. «Alle» har sin måte å blande skjørosten med rømmen eller rømmeblanding på.

Oppskriften finner du her.

Skjørost med rømme fra Røros

Rømmegrøt fra Røros

Rømmegrøt er skikkelig tradisjonskost og kjent festmat for mange. Denne oppskriften er en lettere versjon, da grøten kokes med både melk og hvetemel. I Røros-traktene er det vanlig å servere kokt ørret eller røye til rømmegrøten. Denne kan serveres varm eller kald. Spekemat ved siden av er en sikker vinner.

Oppskriften finner du her.

rømmegrøt fra røros

Rømmekrem med tyttebær

Rømmekrem med tyttebær er enkelt og deilig! Den gode rømmen er perfekt som tilbehør til vilt og tyngre kjøttretter. I Røros-traktene er det et favoritt-tilbehør til tørket reinsdyrkjøtt, varmrøkt reinsdyrhjerte, reinsdyrskav og tjelknøl av elg. Rømmekrem med tyttebær kan fint lagres i kjøleskap i en knapp uke.

Opsskriften finner du her

Rørosrømme med tyttebær, Foto: Rørosmeieriet

Rørosrømme kan kjøpes

rømmen får du kjøpt i utvalgte MObs, mega, Extra, Prix, Marked, Meny, Spar, Eurospar, Joker, Kiwi og Bunnpris i hele Norge, samt utvalgte Rema i Midt-Norge.