Marengs med multer og sjokolade 7. april 2022 – Posted in: Forside, Oppskrifter – Tags: Fjellurt, Galåvolden Gård, Påske, Rørosmat, rørosmeieriet
Oppskrift fra Eline og Aleksander på Vertshuset Røros
Tykk sjokoladekrem
90g kremost
80g Fløte fra Rørosmeieriet
150g Mørk sjokolade
1 egg fra Galåvolden Gård
150g sukker (bruk mindre sukker om du bruker lysere sjokolade)
10-20g Helmelk fra Rørosmeieriet
Smelt sjokoladen.
Bland alt sammen i en bolle – utenom melken.
Ha i en ildfast form så den er en tykkelse på rund 1-2cm
Bak i oven på 95 grader i 45 min. (Stek i oven lengre om det er mer en 1-2cm i formen)
Sett i kjøleskapet til kald.
Skrap ut av formen og ha i en bolle.
Visp/bland så inn helmelk til ønsket konsistens.
Pisk krem av fløte fra Rørosmeieriet.
Legg krem på en marengsbunn fra Galåvolden Gård.
Dekorer med multer, sjokoladekrem og tørkede blomster fra Fjellurt.