Marengs med multer og sjokolade 7. april 2022 – Posted in: Forside, Oppskrifter – Tags: , , , ,

Oppskrift fra Eline og Aleksander på Vertshuset Røros

Tykk sjokoladekrem

90g kremost

80g Fløte fra Rørosmeieriet

150g Mørk sjokolade

1 egg fra Galåvolden Gård

150g sukker (bruk mindre sukker om du bruker lysere sjokolade)

10-20g Helmelk fra Rørosmeieriet

 

Smelt sjokoladen.

Bland alt sammen i en bolle – utenom melken.

Ha i en ildfast form så den er en tykkelse på rund 1-2cm

Bak i oven på 95 grader i 45 min. (Stek i oven lengre om det er mer en 1-2cm i formen)

Sett i kjøleskapet til kald.

Skrap ut av formen og ha i en bolle.

Visp/bland så inn helmelk til ønsket konsistens.

 

Pisk krem av fløte fra Rørosmeieriet.

Legg krem på en marengsbunn fra Galåvolden Gård.

Dekorer med multer, sjokoladekrem og tørkede blomster fra Fjellurt.