Ost i verdensklasse fra Røros-traktene 28. november 2017 – Posted in: Nyheter – Tags: Eggen Gardsysteri, Fjellblå, Fjellgo, Rørosmat
Norsk ost er i vinden som aldri før – også i utlandet. I fjor ble Kraftkar kåret til verdens beste ost og vår osteprodusent Galåvolden Gård fikk også med seg flere gjeve medaljer hjem. I år var det Eggen Gardsysteri sin tur.
World Cheese Awards arrangeres hvert år av den britiske stiftelsen The Guild of Fine Food. Årets verdensmesterskap ble arrangert i London i forbindelse med matmessen Taste of London. I fjor vant blåmuggosten Kraftkar fra Tingvollost tittelen som verdens beste ost, men den klarte ikke å forsvare tittelen denne gangen. Årets vinner ble den britiske osten Cornish Kern, som produseres av Lynher Dairies. Selskapet holder til i Ponsanooth i Cornwall.
Likevel fikk flere av de totalt 40 norske ostene fra 17 forskjellige ysterier topplasseringer i sine respektive klasser med både gull-, sølv- og bronsemedaljer, og det henger høyt! Eggen Gardsysteri ble tildelt gullmedalje for sin myke blåmuggost, Fjellblå, og sølvmedalje for sine faste kvitost Fjellgo.