Rørosmatopplevelser under den 165. Rørosmartnan 22. februar 2018 – Posted in: Nyheter – Tags: , , ,

Rørosmartnan er en folkefest! En folkefest med lange tradisjoner, med kultur, yrende folkeliv, handel, fest og ikke minst mat – Rørosmat. Som besøkende under Rørosmartnan kan du både spise, drikke og kjøpe deg igjennom en rekke herligheter produsert av medlemmene i Rørosmat. Her får du en oversikt over de mest sentrale matopplevelsesmulighetene levert av våre medlemmer.

Martnashallen

Kjøpe Rørosmat

I martnashallen Verket finner du «Rørosmat-gata» med flere lokale mat- og drikkeprodusenter. Her kan du smake på og kjøpe kvalitetsprodukter fra Rørosmeieriet, Hogna Brygg, Eggen Gardsysteri, Tydalskjøtt, Røros Bryggeri og mineralvannfabrikk, Stensaas Reinsdyrslakteri, Galåvolden Gård og Kalsa Gårdsbakeri.

 

Spise Rørosmat

I martnashallen finner du et enkelt og godt lokalmat-tilbud i kafeen. Her får du lokalt kaffebrød, enkel lunsjmat, samt god og mettende middagsmat basert på lokale råvarer og oppskrifter. Kafeen rommer ca 250 personer  og på middagsmenyen finnes bl.a. hakk med kjøtt fra Moseng Gård, skav fra Rørosrein og Viltburger fra Stensaas Reinsdyrslakteri.

Martnashall_Foto: Erik Høsøien
IMG_2527
Rørosmartnan
Rørosmartnan2

Martnasgata

Handle Rørosmat

I Kjerkgata og Storgata finner du Røroskjøtt, Stensaas Reinsdyrslakteri og Rørosrein, og på Reiselivets hus finner du Fjellurt, Moseng Gård og Galåvolden Gård. I tillegg er det et bredt og godt utvalg av produkter merket Rørosmat på Coop Mega Røros.

 

Spise Rørosmat

På standene til Røroskjøtt, Stensaasen Reinsdyrslakteri og Rørosrein får du kjøpt god og enkel handmat – perfekt for en småsulten mage og kalde fingre.

I Reiselivets hus har Galåvolden Gård kafè og her kan du få kjøpt god kjøttsuppe eller smaksrike toaster med lokale oster i.

Grillhuset Røroskjøtt finner du rett ved siden av Røroskjøtts stand og her får du fenomenale smaksoppleveleser både som lunsj og middag, i tillegg til hyggelig atmosfære.

I gamma til Rørosrein, ca 5 min gange fra sentrum, kan du også få servert middag og reinsdyrtapas. En magisk plass for både sinn og smaksløker.

I tillegg finner du retter med lokale råvarer og ingredienser på menyen både hos Bergstadens hotell, Røros hotell, Kaffestuggu og Vertshuset Røros.