Storeslem for Rørosmat i Det Norske Måltid 4. februar 2022 – Posted in: Nyheter

Siden 2008 har Det Norske Måltid etablert seg som en av matbransjens viktigste og mest prestisjefylte prisutdelinger. Røros har vært godt representert siden 2008, og i år har våre dyktige produsenter hentet hjem hele tre utmerkelser. Galåvolden Gård tok innersvingen på andre fantastiske produkter i kategoriene Årets Søtsak og Årets Meieriprodukt, mens Rørosbaker’n trakk det lengste strået i kategorien Årets Bakst.

 

«Etter mange års erfaring som finalist i Det Norske Måltid, vinner vi med to fantastiske produkter», uttaler daglig leder Ingulf Galåen hos Galåvolden Gård. «Et nytt produkt og et gammelt, kjent og kjært produkt stikker av med seieren i to ulike kategorier i Norges største konkurranse for mat og drikke. Å være finalist synes vi er en bragd i seg selv, men å vinne i begge kategoriene gjør oss utrolig stolt og glad», sier en strålende fornøyd Ingulf Galåen.

I kategorien Årets Meieriprodukt var det RørosIs Fløteis med Multer som vant. Dette er favoritten av Galåvolden Gård sine iser for mange av kundene. Her er det ikke spart på multene, og eggene som kommer fra egen gård gir en fyldig smak til isen. Fløten kommer selvfølgelig fra Rørosmeieriet. RørosIs Fløteis med Multer har også Spesialitetsmerket.

Galåvolden Gård vant også i kategorien Årets Søtsak med Små Marengsbunner fra Røros. Produktet ble til gjennom et ønske om redusert matsvinn. Gjennom sin produksjon av majones, is og eggelikør går det md mye eggeplommer, mens det ble svinn på eggehvite. Her så man potensiale med å utvikle marengs som et ekte og «rent» produkt uten tilsetningsstoffer – og med ekte håndverk. Produktet produseres med overskuddshvite, sukker, vaniljesukker og noen dråper sitron. I produksjonen lages hver bunn og pikekyss for hånd. Dette er et plussprodukt som viser at Galåvolden Gård tar bærekraftig produksjon på alvor. «Det er mange som har bidratt til utviklingen av produktet og som fortjener en stor takk», sier Ingulf Galåen, og nevner spesielt Espen Lie i Menylauget og Anita Rennemo og Sandra Masaitiene blant de ansatte.

Rørosbaker’n vant kategorien Årets Bakst med Knekks med Spelt og Havsalt. Dette er en rustikk, bærekraftig og knasende god kjeks, bakt med mesk (restkorn) etter brygging av øl fra Røros Bryggeri i frisk fjelluft på Røros. Knekks er en påleggskjeks bakt med kjærlighet, som passer perfekt til gode oster, spekemat, eller bare naturell.

Produktet er et resultat av omfattende produktutvikling over tid, og en fantastisk innsats fra ansatte, eiere og samarbeidspartnere på å utvikle kompromissløse gode kvalitetsprodukter. I denne utviklingen har både Innovasjon Norge, Forskningsrådet, Røros Bryggeri, Ren Røros Frontal og Idun Industrier, blant flere vært viktige samarbeidspartnere. «Det å gå helt til topps var utrolig gøy og er en stor tillitserklæring på at vi har utviklet et produkt som folk setter så stor pris på», sier daglig leder hos Rørosbaker’n.