Tjukkmjølkspanacotta sommerdrøm 9. mai 2018 – Posted in: Oppskrifter – Tags: , , , , , , , ,

Tjukkmjølkspanacotta sommerdrøm er en nydelig dessert med italienske impulser. Lag den gjerne dagen i forveien. Desserten er enkel å tilberede og kan oppbevares i kjøleskapet frem til dandering og servering. Tilbehøret kan varieres i det uendelige. Vi har pyntet med Sommerdrøm fra Fjellurt.

Ingredienser (6 porsjoner)

 

Fremgangsmåte

  • Legg gelatinen i vann til den er myk, ca 10 min. Kok opp fløte, sukker og vaniljestang på middels varme. Unngå å røre for da kan væsken brenne seg. Sett kjelen til side etter oppkok og avkjøl. Klem vannet ut av gelatinplatene, tilsett disse og deretter tjukkmjølka. Sil blandingen, hell den i porsjonsformer eller glass og avkjøl i kjøleskapet i minimum 4 timer. Tiden den trenger avhenger litt av fasongen på formen/glasset.
  • Pannacottaen kan serveres i glasset, eller du kan løsne den fra glasset ved å varme glasset kjapt på utsiden og bruke en skarp liten kniv langs kanten av pannacottaen. Da vil den lett løsne fra formen.
  • Pynt med Sommerdrøm fra Fjellurt

Rørosmatprodukter i «tjukkmjølkspanacotta sommerdrøm»

Sommerdrøm fra Fjellurt
Økologisk tjukkmjølk fra Røros
Økologisk Fløte fra Rørosmeieret