Rørosmat-butikken

Velkommen til Rørosmat-butikken

Rørosmat er eid av 18 lokalmatprodusenter fra Rørostraktene. Vi leverer til dagligvare- og storhusholdningsmarkedet og formidler det mangfoldet av varer som våre medlemmer produserer.

I lokalmathovedstaden Røros har vi skapt et moderne mateventyr, det har vi fått til fordi vi står sammen og brenner for å skape verdier ut av de unike råvarene vi har.

Her finner du Rørosmat-butikken med mangfoldet av varer som våre medlemmer produserer, med smak av fjell, vidde, skog og sjø.

Åpningstider sommeren 2025

Under sommeren 2025 har Rørosmat-butikken åpent i Kjerkgata.

Våre åpningstider er: kl.1000 – 1700, tirsdag til lørdag.

Kontakt Rørosmat SA

Havsjøveien Næringspark
7374 Røros
Norge

(+47) 72 41 07 30
post@rorosmat.no
bestilling@rorosmat.no

Organisasjonsnr.: 980 930 882
Nøkkelopplysninger fra Enhetsregisteret »

Ofte Spurte Spørsmål (FAQ)

Hva er Rørosmat SA?

Rørosmat SA er et andelslag med mange aktive matprodusenter som andelseiere. Selskapet Rørosmat SA og merket «Røros – mat fra Røros-traktene» skal være Norges tydeligste merkevare innen lokalmat, og bidra til verdiskaping for våre medlemmer.

Hva er et Samvirkeforetak (SA)?

Med samvirkeforetak menes en sammenslutning med hovedformål å fremme medlemmenes økonomiske interesser ved at disse deltar i foretakets virksomhet enten som forbrukere, leverandører eller på lignende måte. Bortsett fra en normal forrentning av eventuell innskutt kapital, blir avkastningen stort sett værende i virksomheten eller fordelt mellom medlemmene på bakgrunn av deres omsetning i foretaket. Ingen av medlemmene har personlig ansvar for foretakets forpliktelser.

Hvordan kan man bli medlem i Rørosmat SA?

Å være kjøpere av Rørosmats tjenester innebærer rettigheter til bruk av felles identitetsmerke; «RØROS mat fra Røros-traktene». Brukerne oppfordres sterkt til å bruke dette merket, og alle fellesaktiviteter for Rørosmat SA skal gå under merket.

Merkebrukere må oppfylle følgende kriterier:

Geografi
  • Produsere produktene sine i kommunene: Tydal, Holtålen, Røros, Os, Tolga, Tynset, Alvdal, Folldal eller Rendalen.
  • De gamle kommunene Singsås, Budal og Kvikne, samt Atnadalen i Stor-Elvdal og Femundsområdet i Engerdal omfattes også av området produktene må være produsert i.
Råvarer
  • Basere produktene sine på råvarer produsert i de geografiske områdene nevnt ovenfor.
  • Primærprodusenter må oppfylle KSL-kravene.
  • Råstoffer skal ikke komme fra dyr som er importert til Norge levende.
  • Råvarer som ikke kan skaffes i regionen, må være norske. Unntatt fra dette er råvarer som ikke produseres i Norge.
Produktkvalitet
  • Brukerne må ha godkjenning av produksjonen fra Næringsmiddeltilsynet, og de må oppfylle alle krav til IK-mat.
  • Brukerne må ha system for reklamasjonsbehandling.
  • Brukerne må akseptere at utenforstående kontrollører kan inspisere at kvalitetskravene blir overholdt.