Mandelpotet med Fjellblå 20. mars 2018 – Posted in: Oppskrifter – Tags: , , , , , ,

Mandelpotet går aldri av moten og kan brukes til det meste. Har du forsøkt å kombinere mandelen med blåmuggost? Vi har laget våre mandelpoteter med gullmedaljist Fjellblå. Egner seg ypperlig til de aller fleste typer kjøtt. Fra Rørosmat får du både mandelpotet og Fjellblå.

Nordre Bolstad Foto: Tom Gustavsen
Nordre Bolstad Foto: Tom Gustavsen
ferdig_MG_7359_web

Oppskrift mandelpotet med Fjellblå

4 porsjoner

ca. 800 g mandelpotet

2 dl fløte (Røros fløte)

80 g Fjellblå kuttet i små biter/revet

salt og pepper

 

Fremgangsmåte

Skrell og skjær mandelen i ca 1 cm brede skiver. Legg skivene i kokende vann og la de koke i ett (1) minutt. Hell av vannet og hell i fløten. Kok opp på nytt. Ta kjelen av varmen, rør inn osten og smak til med salt og pepper. Hell alt i en ildfast form og gratiner i ca 20 min på 200 g midt i ovnen. Mandelen skal ha en gyllen farge.

 

Prøv mandelpotet med Fjellblå:

Lammelår

Reinsdyrbiff