Mandelpotet med Fjellblå 20. mars 2018 – Posted in: Oppskrifter – Tags: blåmuggost, Eggen Gardsysteri, Fjellblå, mandelpoteter, Nordre Bolstad, potet, Rørosmat
Mandelpotet går aldri av moten og kan brukes til det meste. Har du forsøkt å kombinere mandelen med blåmuggost? Vi har laget våre mandelpoteter med gullmedaljist Fjellblå. Egner seg ypperlig til de aller fleste typer kjøtt. Fra Rørosmat får du både mandelpotet og Fjellblå.
![Nordre Bolstad Foto: Tom Gustavsen Nordre Bolstad Foto: Tom Gustavsen](https://rorosmat.no/wp-content/uploads/2016/04/ferdig_MG_7127_web-250x400.jpg)
![Nordre Bolstad Foto: Tom Gustavsen Nordre Bolstad Foto: Tom Gustavsen](https://rorosmat.no/wp-content/uploads/2016/04/ferdig_MG_7188_web-250x400.jpg)
![ferdig_MG_7359_web ferdig_MG_7359_web](https://rorosmat.no/wp-content/uploads/2016/04/ferdig_MG_7359_web-250x400.jpg)
Oppskrift mandelpotet med Fjellblå
4 porsjoner
ca. 800 g mandelpotet
2 dl fløte (Røros fløte)
80 g Fjellblå kuttet i små biter/revet
salt og pepper
Fremgangsmåte
Skrell og skjær mandelen i ca 1 cm brede skiver. Legg skivene i kokende vann og la de koke i ett (1) minutt. Hell av vannet og hell i fløten. Kok opp på nytt. Ta kjelen av varmen, rør inn osten og smak til med salt og pepper. Hell alt i en ildfast form og gratiner i ca 20 min på 200 g midt i ovnen. Mandelen skal ha en gyllen farge.
Prøv mandelpotet med Fjellblå: