Klassisk påskelam med rosmarin og hvitløk 20. mars 2018 – Posted in: Oppskrifter – Tags: , , , , ,

Påskelam er en rett som aldri slår feil når familien skal samles til påskemiddag. Det er noe eget med både smak, lukt og følelsen av å skjære det opp, som virkelig setter påskestemningen i heimen. Denne oppskriften er på det klassiske påskelammet, slik de fleste av oss kjenner det, med hvitløk og herlig rosmarin.

Ingredienser påskelam

1 -2 kg lammelår med bein (Røroskjøtt)

5 hvitløksfedd

tørket rosmarin (Fjellurt)

Salt og pepper

 

Saus

2-3 dl stekesjy/kraft

1-2 ts maizenna

 

Lammelår

Forvarm ovnen til 175 grader.

Fjern slintrer og tørk av låret.

Lag små snitt i kjøttet og press halve hvitløksfedd inn i snittene.

Bland salt, pepper og rosmarin i er morter og gni kjøttet inn med blandingen.

Sett inn et steketermometer (unngå benet).

 

Legg påskelåret i en langpanne og stek på nederste rille til termometeret viser 70 grader (ca 2-2,5 timer).

Øs sjyen over kjøttet innimellom og hyppigere mot slutten.

Ta låret ut , dekk med aluminiumsfolie og la det hvile i ca 15 min.

Lag saus.

Skjær kjøttet i pene skiver.