Klassisk påskelam med rosmarin og hvitløk 20. mars 2018 – Posted in: Oppskrifter – Tags: lam, lammelår, Påskelam, påskemiddag, Røroskjøtt, Rørosmat
Påskelam er en rett som aldri slår feil når familien skal samles til påskemiddag. Det er noe eget med både smak, lukt og følelsen av å skjære det opp, som virkelig setter påskestemningen i heimen. Denne oppskriften er på det klassiske påskelammet, slik de fleste av oss kjenner det, med hvitløk og herlig rosmarin.
Ingredienser påskelam
1 -2 kg lammelår med bein (Røroskjøtt)
5 hvitløksfedd
tørket rosmarin (Fjellurt)
Salt og pepper
Saus
2-3 dl stekesjy/kraft
1-2 ts maizenna
Lammelår
Forvarm ovnen til 175 grader.
Fjern slintrer og tørk av låret.
Lag små snitt i kjøttet og press halve hvitløksfedd inn i snittene.
Bland salt, pepper og rosmarin i er morter og gni kjøttet inn med blandingen.
Sett inn et steketermometer (unngå benet).
Legg påskelåret i en langpanne og stek på nederste rille til termometeret viser 70 grader (ca 2-2,5 timer).
Øs sjyen over kjøttet innimellom og hyppigere mot slutten.
Ta låret ut , dekk med aluminiumsfolie og la det hvile i ca 15 min.
Lag saus.
Skjær kjøttet i pene skiver.