Dadler med Eggen Spesial 9. mai 2018 – Posted in: Oppskrifter – Tags: buffet, Dadler, dessert, Eggen Gardsysteri, Eggen Spesial, håndmat, Rørosmat, søtsaker, tapas
Dadler med Eggen Spesial – Ost og ikke minst norsk ost får en større og større plass på det norske dessertbordet. Her har vi tatt «lillebroren» til gullvinner Fjellblå og pakket inn i dadler for å få en litt søtere smak. En enkel og nydelig dessert for de som er glade i blåmuggost.
Ingredienser
- Dadler
- Eggen spesial
Fremgangsmåte
- Gjør et snitt i halve dadelen og brett den ut.
- Ta ut stein.
- Legg en bit ost der steinen var og «rull igjen».
- Del dadelen i 2.
Rørosmatprodukter i «dadler med Eggen spesial»
Eggen gardsysteri
Garden Eggen ligger i fjellbygda Vingelen i Tolga kommune, ca. 700 meter over havet. Eggen Gardsysteri drives av Liv Bjørnstad og Ola Eggen, som produserer ost av økologisk mjølk i eget gardsysteri.
Mjølka kommer fra gårdens egne kyr. Om sommeren er kyrne på setra og beiter på frodig fjellbeite. Setra ligger opp mot Nonsvola ca. 900 m.o.h. og i randsona av Forollhogna Nasjonalpark. Mjølka fraktes da ned til garden, en til to ganger i uka, til foredling.
Fjøset, fjøskjøkkenet, ysteriet og butikken ligger vegg-i-vegg, noe som bidrar til kort transport av mjølka og dermed god kvalitet.