Fritert Fjellost med molter 21. september 2015 – Posted in: Oppskrifter
Fritert ost, sammen med friske bær og noe søtt, er en perfekt avrunding på et større måltid – eller når du rett og slett bare har lyst på noe godt.
Du trenger:
- 1 Fjellost fra Eggen Gardsysteri
- Egg fra Galåvolden Gård
- Brødkrumme
- Molter
- Rørosrømme fra Rørosmeieriet eller Rørosis med vanilje fra Galåvolden Gård
Osten deles opp i mindre biter, gjerne i små «kakestykker». Paner bitene i to omganger; først i sammenpiska egg, deretter i brødkrumme. Friter de panerte bitene i frityrkoker eller i olje, som varmes til 160 -170 grader i en kjele.
Som tilbehør kan du for eksempel bruke Rørosrømme og molter. Er du ekstra glad i det søte, kan du bruke Rørosis med vanilje i stedet for rømme.