Karamellpudding fra Røros 5. desember 2018 – Publisert i: Oppskrifter – Stikkord:

En karamellpudding med mye godt i

Karamellpudding er godt for både liten og stor. Bruker du kvalitetsprodukter i tilbredningen så kjennes det garantert på smaken.

 

Ingredienser

  • 5dl Røros mjølk
  • 5dl Røros fløte
  • 1 vaniljestang
  • 1dl sukker
  • 10 egg fra Galåvolden Gård
  • 350gr sukker til karamell

 

Fremgangsmåte

Kok opp fløte, sukker, mjølk, vaniljestang delt på langs.

Pisk eggene sammen. Pisk så inn den varme fløteblandingen i eggene og siles.

Smelt sukker til karamell i en kjele og hell det i bunnen av en form.

Tøm så over fløteblandingen og trekkes over med clingfilm.

Plassere formen i vannbad og settes in i forvarmet ovn på 140grader. Stekes i 50-80 minutter beroende på form og ovn. Da puddingen har fått gelekonsistens da er den ferdig, settes da til kjøling før den serveres med pisket Røros fløte.

Rørosmatprodukter i oppskriften

Økologisk Fløte fra Rørosmeieret
Økologisk Røros h-mjølk
Egg fra Galåvolden Gård