Karamellpudding fra Røros 5. desember 2018 – Posted in: Oppskrifter – Tags: karamellpudding
En karamellpudding med mye godt i
Karamellpudding er godt for både liten og stor. Bruker du kvalitetsprodukter i tilbredningen så kjennes det garantert på smaken.
Ingredienser
- 5dl Røros mjølk
- 5dl Røros fløte
- 1 vaniljestang
- 1dl sukker
- 10 egg fra Galåvolden Gård
- 350gr sukker til karamell
Fremgangsmåte
Kok opp fløte, sukker, mjølk, vaniljestang delt på langs.
Pisk eggene sammen. Pisk så inn den varme fløteblandingen i eggene og siles.
Smelt sukker til karamell i en kjele og hell det i bunnen av en form.
Tøm så over fløteblandingen og trekkes over med clingfilm.
Plassere formen i vannbad og settes in i forvarmet ovn på 140grader. Stekes i 50-80 minutter beroende på form og ovn. Da puddingen har fått gelekonsistens da er den ferdig, settes da til kjøling før den serveres med pisket Røros fløte.