Kjøttrike smaksbomber fra Røroskjøtt 16. august 2016 – Posted in: Oppskrifter – Tags: , , , ,

Røroskjøtt er en liten aktør med et stort hjerte. De kjenner bonden, kua, oksen og vet hvor lammene beiter. Kjærligheten til Røros-traktene og til faget gjør at det smaker litt ekstra!

Pøshe fra Røros-traktene

Kalvepølse, lammepølse og lammepølse med pinnekjøtt er smaksrike pølser av høyeste kvalitet med et høyt kjøttinnhold. Som navnet tilsier er Kalvepølsa laget av hovedsakelig rent kalvekjøtt fra Røros-traktene, samt litt svinekjøtt som gjør den saftig og smaksrik. Pølsen er krydret med blant annet merian, hvitløk og basilikum, og er rett og slett en unik smaksopplevelse. Lammepølse med pinnekjøtt er utelukkende laget av lammekjøtt og kalvekjøtt fra Røros-traktene. Her er det blandet inn biter av pinnekjøtt i pølsefarsen, noe som gir en herlig duft og smak! Pølsen inneholder hele 81% kjøtt, og har en grov struktur. En ekte smaksbombe av en pølse.

Pølse eller «pøshe» som vi sier Røros-traktene er super mat nå som skolene har startet og vi skal inn i hverdagen igjen. Enten det er til en enklere middag, på grillen til fredagskos eller som turmat til helga.

LR_KalvepolseLR_Lammepolse

Spesialitetsmerkede pølser

I fjor høst ble pølsene fra Røroskjøtt tildelt spesialitetsmerket. Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk. Spesialitet-merket viser vei til unike smaksopplevelser. Produkter som bærer dette kvalitetsmerket er laget i Norge og oppfyller fastsatte krav for råvare, produksjonsmetode og/eller oppskrift.

  • Beste lokale råvarer
  • Beste lokale oppskrifter
  • Lidenskapelige og stolte fagfolk

For å kunne vurderes må produktet oppfylle noen fastsatte krav. Deretter blir det bedømt av et uavhengig fagutvalg med høy matkompetanse. Blir det her vurdert som en unik smaksopplevelse sammenlignet med andre produkter i samme kategori, så kan det tildeles Spesialitet.

God fornøyelse!