Til det meste – Rømmekrem med tyttebær 20. september 2016 – Posted in: Oppskrifter – Tags: , , , , , , , , ,

Rømmekrem med tyttebær er enkelt og deilig! Den gode rømmen er perfekt som tilbehør til vilt og tyngre kjøttretter. I Røros-traktene er det et favoritt-tilbehør til tørket reinsdyrkjøtt, varmrøkt reinsdyrhjerte, reinsdyrskav og tjelknøl av elg. Rømmekrem med tyttebær kan fint lagres i kjøleskap i en knapp uke.

 

Ingredienser

  • 1 dl økologisk fløte fra Rørosmeieriet
  • 2 dl økologisk Rørosrømme
  • 1 dl tyttebær (kan erstattes med rørt tyttebærsyltetøy eller Flytende tyttebær fra Terroir Røros)
  • 2 ss sukker
  • Ev. litt pepper

 

Fremgangsmåte

Pisk kremfløte og rømme til det begynner å bli stivt. Ha i sukker og tyttebær og pisk videre. Smak ev. til med mer sukker og krydre med litt pepper.

 

Økologisk Fløte fra Rørosmeieret
Økologisk Fløte fra Rørosmeieriet

Røros Fløte

Der graset gror sakte, blir mjølka ekstra god. I økologisk gårdsdrift får gress og urter høyt næringsinnhold som blir til smaksrikt, saftig fôr til kua. Mjølka behandles skånsomt helt frem til ferdig produkt. Det gir ekstra smakfull fløte med høy kvalitet.

Økologisk Røros Rømme fra Rørosmeieriet
Økologisk Røros Rømme fra Rørosmeieriet

Rørosrømme

Økologisk Røros Rømme er en langtidssyrnet rømme, laget etter samme resept som ble brukt på setrene i Røros-traktene. Fettsammensetning varierer naturlig med årstidene og fòr/beite. Rømmen er pakket i svart plastboks som skal hindre lyspåvirkning og dermed gi økt kvalitet.

Flytende Tyttebær

Tyttebær som rødmer i høstlig viddevær, utvikler sin egen aroma. Kan man fornemme at et sted har en egen karakter? At det er noe som ligger i luften, noe som oppleves gjennom stemning og følelse? Det kan i hvert fall smakes – det er vår påstand.

Tyttebærsyltetøy

Terroir Røros handler om opphav og smak, og innenfor en radius på ca. 45 kilometer finner vi alle de viktigste råvarene våre. Bær fra dette terroiret er godkjent som økologiske og de øvrige ingrediensene som benyttes er også økologiske.

Tørket reinsdyrkjøtt

Gjennom generasjoner har samefolket tørket reinsdyrkjøtt. Tørket reinsdyrkjøtt er en samisk delikatesse laget etter eldgamle metoder. Mye av årsaken til at reinsdyrkjøtt er så godt for helsen vår, sies å være reinens kosthold som beiter i den arktiske naturen.

Reinsdyrkjøtt inneholder lite, men sunt fett. Fettinnholdet i reinsdyrkjøtt er på 2,4 %, og er lavere enn hos husdyr i landbruket. Av fettet som finnes i rein er omlag halvparten umettet fett. Dette er det «gode» fettet. Dette fremkommer av forskning foretatt av både Eva Wiklund ved Sveriges Landbruksuniversitet og Mauri Nieminen ved Kaamanen Reinforsøkstasjon i Finland.