Multekrem med sprøstekt pjalt 5. desember 2018 – Publisert i: Oppskrifter – Stikkord: , ,

Multekrem med vri

I Røros-traktene er multekrem en klassiker på julebordet. Den gangen har vi byttet ut den klassiske kromkaka til fordel for sprestekt pjalt.

 

Ingredienser

  • 3 dl Røros fløte
  • 2 dl multer
  • 1 dl sukker

Fremgangsmåte

Pisk fløten og litt av sukkeret til krem. Søte til multene med sukker før det blandes sammen med den piskede kremen.

 

Ingredienser sprøstekt pjalt

  • 2 stk pjalt
  • 50gr Røros smør
  • 2ss sukker

Fremgangsmåte sprøstekt pjalt

Del opp pjalten i terninger og stek dem i smør i noen minutter før dem drysses med sukker og karamelliseres før dem avkjøles og drysses over multekremen.

Rørosmatprodukter i oppskriften

Okologisk_Flote_3dl
Røros Smør Mild
Pjalt