Tjukkmjølkspanacotta sommerdrøm 9. mai 2018 – Posted in: Oppskrifter – Tags: debio, dessert, Fjellurt, økoolgisk, Rørosmat, rørosmeieriet, sommerdrøm, Tjukkmjølk, Tjukkmjølkspannacotta
Tjukkmjølkspanacotta sommerdrøm er en nydelig dessert med italienske impulser. Lag den gjerne dagen i forveien. Desserten er enkel å tilberede og kan oppbevares i kjøleskapet frem til dandering og servering. Tilbehøret kan varieres i det uendelige. Vi har pyntet med Sommerdrøm fra Fjellurt.
Ingredienser (6 porsjoner)
- 3 dl økologisk Rørosfløte fra Rørosmeieriet
- 3 dl økologisk Tjukkmjølk fra Rørosmeieriet
- 80 gram sukker
- 1/2 vaniljestang
- 3,5 gelatinplater
- Sommerdrøm fra Fjellurt
Fremgangsmåte
- Legg gelatinen i vann til den er myk, ca 10 min. Kok opp fløte, sukker og vaniljestang på middels varme. Unngå å røre for da kan væsken brenne seg. Sett kjelen til side etter oppkok og avkjøl. Klem vannet ut av gelatinplatene, tilsett disse og deretter tjukkmjølka. Sil blandingen, hell den i porsjonsformer eller glass og avkjøl i kjøleskapet i minimum 4 timer. Tiden den trenger avhenger litt av fasongen på formen/glasset.
- Pannacottaen kan serveres i glasset, eller du kan løsne den fra glasset ved å varme glasset kjapt på utsiden og bruke en skarp liten kniv langs kanten av pannacottaen. Da vil den lett løsne fra formen.
- Pynt med Sommerdrøm fra Fjellurt