Spekemattallerken 18. mai 2022 – Posted in: Forside, Oppskrifter – Tags: Eggen, Fjellurt, Galåvolden Gård, hognamat, Nordli, rorosrein, Røros, Rørosbaker`n, Røroskjøtt, Rørosmat, Solliaysteriet, Solsiden, Stensaas
Bugnende spekemattallerken med produkter fra Rørosmats produsenter!
Servert av Eline og Aleksander på Vertshuset Røros.
Fiken kompott:
100 gr tørkede fiken
200 gr vann
20 gr honning (Solsiden eller Nordli lynghonning)
Kutt av stilken på fikenen.
Del så fiken opp i biter og kok med honning og vann til den er mør.
Sil av væsken og kjør i blender mens den er varm.
Ha i væsken mens kompotten kjører i blenderen til ønsket tykkelse. Husk at kompotten blir fastere når den er kald.
I glasset har vi alkoholfri I Low IPA fra Røros Bryggeri.
Produkter på tallerkenen:
Speket hjort – Stensaas
Skivet fenalår – Hognamat
Speket rein – Stensaas
Geitost – Solliaysteriet
Fjellblå – Eggen Gardsysteri
Speket elg – Stensaas
Spekepølse – Røroskjøtt
Spekeskinke – Hognamat
Spell Ola spekepølse – Rørosrein
Rausjødalsost – Galåvolden Gård
Moskuspølse – Hognamat
Flatbrød – Rørosbakern
Knekks – Rørosbakern
Sommerdrøm, tørkede blomster – Fjellurt