Spekemattallerken 18. mai 2022 – Posted in: Forside, Oppskrifter – Tags: , , , , , , , , , , , ,

Bugnende spekemattallerken med produkter fra Rørosmats produsenter!

Servert av Eline og Aleksander på Vertshuset Røros.

Fiken kompott:

100 gr tørkede fiken

200 gr vann

20 gr honning (Solsiden eller Nordli lynghonning)

Kutt av stilken på fikenen.

Del så fiken opp i biter og kok med honning og vann til den er mør.

Sil av væsken og kjør i blender mens den er varm.

Ha i væsken mens kompotten kjører i blenderen til ønsket tykkelse. Husk at kompotten blir fastere når den er kald.

 

Produkter på tallerkenen:

Speket hjort – Stensaas

Skivet fenalår – Hognamat

Speket rein – Stensaas

Geitost – Solliaysteriet

Fjellblå – Eggen Gardsysteri

Speket elg – Stensaas

Spekepølse – Røroskjøtt

Spekeskinke – Hognamat

Spell Ola spekepølse – Rørosrein

Rausjødalsost – Galåvolden Gård

Moskuspølse – Hognamat

Flatbrød – Rørosbakern

Knekks – Rørosbakern

Sommerdrøm, tørkede blomster – Fjellurt