Tjukkmjølkspannacotta fra Rørosmeieriet 6. september 2016 – Posted in: Oppskrifter – Tags: , , , , , ,

Tjukkmjølkspannacotta er en nydelig dessert med italienske impulser. Lag den gjerne dagen i forveien. Desserten er enkel å tilberede og kan lages enda flere dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet frem til dandering og servering. Tilbehøret kan varieres i det uendelige.

Økologisk tjukkmjølk fra Røros

  • Oppskrift for 6 porsjoner:
  • 3 dl økologisk Rørosfløte fra Rørosmeieriet
  • 3 dl økologisk Tjukkmjølk fra Rørosmeieriet
  • 80 gram sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 3,5 gelatinplater
  • Tilbehør: Eks. friske bær, varme bær eller bærsaus.

 

Legg gelatinen i vann til den er myk, ca 10 min. Kok opp fløte, sukker og vaniljestang på middels varme. Unngå å røre for da kan væsken brenne seg. Sett kjelen til side etter oppkok og avkjøl. Klem vannet ut av gelatinplatene, tilsett disse og deretter tjukkmjølka. Sil blandingen, hell den i porsjonsformer eller glass og avkjøl i kjøleskapet i minimum 4 timer. Tiden den trenger avhenger litt av fasongen på formen/glasset.

Pannacottaen kan serveres i glasset, eller du kan løsne den fra glasset ved å varme glasset kjapt på utsiden og bruke en skarp liten kniv langs kanten av pannacottaen. Da vil den lett løsne fra formen.

Servér med bær eller bærsaus etter fritt valg! Ta den gjerne ut en time i forveien så den blir temperert, da kommer smaken bedre frem.

multe

Bruk høstens friske bær

Mulighetene for bærvariasjon til Tjukkmjølkspannacotta nå på høsten er mange. Rett utom døra eller noen minutter i bil unna så har de aller fleste av oss tilgang til noe av det beste naturen har å by på. Blåbær, krekling, tyttebær og multer er noe av det gode man kan finne. Bruk det du har tilgjengelig for å gi pannacottaen det ekstra lille.

Nyt!