Tynningssnacks 20. januar 2014 – Posted in: Oppskrifter – Tags: , , , , ,

Tynning er ei tjukk lefse med lange tradisjoner i regionen vår. Det er en sunn, sukkerfri og mettende godbit som er luftig og lett. Tynning smaker godt med både søtt og salt pålegg. Rettene nedenfor er velegnet som ”fingermat”.

Tilbehør

  • reinsdyrhjerte
  • reinsdyrplomme
  • tørka storfekjøtt
  • basilikummajones
  • tyttebærrømme
  • skjørostrømme
  • parmesan eller annen fast ost med god smak

Pensle tjukkmjølkstynningene med olivenolje og kverne sort pepper over. Stek tynningene i ovn på høy varme til oljen er trukket inn. Del dem i passe store biter. På bitene legger du ulike typer kjøtt og annet tilbehør.

Tjukkmjølkstynning med reinsdyrhjerte

Skjær opp varmrøkt reinsdyrhjerte i tynne skiver. Legg hver skive på en bit tjukkmjølkstynning. Legg ei skje med basilikummajones på kjøttskiva og dryss revet parmesan over.

Tjukkmjølkstynning med reinsdyrplomme

Skjær opp varmrøkt reinsdyrsplomme i tynne skiver. Legg hver skive på en bit tjukkmjølkstynning. Legg ei skje med tyttebærrømme på hver kjøttskive.

Tjukkmjølkstynning med tørka storfekjøtt

Skjær opp tørka storfekjøtt i tynne skiver. Legg hver skive på en bit tjukkmjølkstynning. På hver kjøttskive legger du ei skje med skjørostrømme.

Leverandører: Osmobakst, Stensaas Reinsdyrslakteri, Rørosmeieriet, Hognamat