4 søte fristelser til 17. mai-festen 9. mai 2018 – Posted in: Oppskrifter – Tags: , , , , , , , ,

17. mai kan være mer enn pølse i brød og bløtkake. Hva med et eget lite dessertbord til 17.mai-festen – noe for enhver smak – og med det lille ekstra? Vi har satt sammen et lite forslag, inspirert av produkter, historie og matglede fra oss i Rørosmat.

Vel bekomme!

Dadler med Eggen Spesial

Ost og ikke minst norsk ost får en større og større plass på det norske dessertbordet. Her har vi tatt «lillebroren» til gullvinner Fjellblå og pakket inn i dadler for å få en litt søtere smak. En enkel og nydelig dessert for de som er glade i blåmuggost.

Oppskriften finner du her.

Dadler med Eggen Spesial
Tjukkmjølkspanacotta sommerdrøm

Tjukkmjølkspannacotta sommerdrøm

Tjukkmjølkspanacotta sommerdrøm er en nydelig dessert med italienske impulser. Lag den gjerne dagen i forveien. Desserten er enkel å tilberede og kan oppbevares i kjøleskapet frem til dandering og servering. Tilbehøret kan varieres i det uendelige. Vi har pyntet med Sommerdrøm fra Fjellurt.

Oppskriften finner du her.

RørosIs fra Galåvolden Gård

Galåvolden Gård har en rekke smakfulle og unike iskremer. Flere av isene har blitt trukket ut til finalene i «det norske måltid», og det med god grunn.

Her har vi brukt:

RørosIs fra Galåvolden Gård
Ingerlemse fra Kalsa Gårdsbakeri

Ingerlemse

Fra Kalsa Gårdsbakeri får du pjalt og lemse og mye mer. Og noen synes kanskje at både pjalt og lemse er ganske sære greier.Verken pjalten eller lemsa ligner på det du ellers forbinder med søte nytelser. Nei, dette er godsaker i hverdagsdrakt!