Fem produkter fra Røros-traktene videre i Det Norske Måltid 29. august 2016 – Posted in: Nyheter – Tags: blåbærsorbet, Det norske måltid, Galåvolden Gård, Økologisk Cottage Cheese, Røros Flatbrød, Rørosbaker`n, RørosIs, rørosmeieriet, Tjukkmjølksis med solbær
Juryen i Det Norske Måltid har nå smakt seg igjennom 130 ulike produkter fra dyktige, norske matprodusenter. 78 av produktene er videre til delfinalene som finner sted i Bergen den 2.9.16, Oslo 3.9.16, Trondheim 14.9.16 og Tromsø 23.9.16. Det er i alt 12 ulike konkurransekategorier, og på hvert delfinalested blir 3 kategorier ferdig vurdert og 3 finalister i hver kategori blir sendt videre til finaledømming i november.
5 Rørosprodukter
3 produsenter i Rørosmat SA står i år for de 5 produktene som har gått videre til delfinalene. Galåvolden Gård stiller med 2 ulike typer is, Rørosmeieriet med ost og Rørosbaker`n med 2 produkter av flatbrød. Flere av produktene er i samme konkurransekategori og kommer til å konkurrere mot hverandre.
Årets godbit
- Røros Flatbrød (porsjonspakket) fra Rørosbaker`n
- Røros Flatbrød (stor pakke) fra Rørosbaker`n
- RørosIs Blåbærsorbet fra Galåvolden Gård
Årets meieriprodukt foredlet
- Økologisk Cottage Cheese fra Rørosmeieriet
- RørosIs tjukkmjølksis med solbær fra Galåvolden Gård
Det Norske Måltid
Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge. Konkurransen har som mål å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet til norsk matproduksjon. Hvem som blir årets vinnere vil bli offentlig på finalen i Det Norske Måltid i Stavanger, fredag 6. januar 2017.