Viltburger fra Stensaas i lokal foccacia 9. mai 2018 – Posted in: Oppskrifter – Tags: buffet, byggmjøl, Dyrk Mølle, Flytende Tyttebær, foccacia, håndmat, røros-rømme, Rørosmat, rørosmeieriet, slider, Stensaas reinsdyrslakteri, tapas, Terroir Røros, tyttebær-rømme, Viltburger
Hva med en lokal og vill vri på slideren til årets tapas-selskap eller buffet? Vi slår et slag for viltburgeren fra Stensaas reinsdyrslakteri – og gjerne ifølge med en lokal variant av den populære foccaciaen.
Lokal foccacia
Ingredienser
- 1 L byggmjøl
- 1 L hvetemel
- 1 L vann
- 50 gr gjær
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- Rikelig med god olivenolje
- Salatost med fjellurt
- Brødkrydder
Fremgangsmåte
- Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett olivenolje, salt, brødkrydder og sukker. Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en ”tykk grøtaktig” konsistens. Tilsett litt olivenolje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving I 45 minutter eller mer, til dobbel størrelse.
- Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt stor langpanne. La brødet etterheve under plast i minst 30 minutter. Prikk hull i deigen med fingrene. Trykk salatost ned i deigen. Ringle olivenolje over det ferdighevede brødet og dryss over flaksalt og brødkrydder.
- Stekes på nederste/nest nederste rille i varm stekeovn 225 grader (over- og undervarme) i 30-40 min. Avkjøl på rist.
- Brødet egner seg ypperlig å fryse ned.
Fremgangsmåte
- Del Foccaiaen i passende størrelser og del den i 2.
- Stek viltburger.
- Dander med salat, syltet rødløk og tyttebær-rømme.