Djevelegg fra Galåvolden Gård 9. mai 2018 – Posted in: Oppskrifter – Tags: 17.mai, djevelegg, Egg, Galåvolden Gård, rørosmajones, Rørosmat, rørosmeieriet, Rørosrømme, Stensaas, tapas, Tørket reinsdyrkjøtt
Djevelegg er enkel, god og fargerik fingermat, og egner seg godt til 17. mai-tapasen. Både som en rett i seg selv, men også som tilbehør til både fisk og kjøtt. Vi har brukt Røros-rømme og Rørosmajones i våre egg. I tillegg har vi beholdt noen naturlig og pyntet med rogn og revet tørket reinsdyrkjøtt over.
Ingredienser
- 6 Galåegg
- 2 ss Røros-rømme
- 1 ss Rørosmajones
- 1,5 ts sennep
- Salt og pepper
- Persille
- Rogn
- Tørket reinsdyrkjøtt
Fremgangsmåte
- Kok egg str L fra Galåvolden Gård i 8 minutter (litt smilende) og avkjøl.
- Skrell og del eggene i 2.
- På 3 av eggene tar du ut den gule plommen og tilsetter rømmen, majones, sennep og krydder. Røres til en jevn masse. Legg massen tilbake i eggene. Pynt med persille og revet, tørket reinsdyrkjøtt.
- På de resterende eggene pynter du med rogn og river over litt tørket reinsdyrkjøtt.