Hjortebiff ala Rørosmat 13. november 2017 – Posted in: Oppskrifter – Tags: , , , , , , , ,

Hjortebiff ala Rørosmat er fin rett fremover mot jul. Vi gratinerer hjortebiffen med Fjellblå fra Eggen Gardsysteri og serverer mandelpotet, rotgrønnsaks-pytt, rotselleripurè og rødløksjy ved siden av. En rett proppfull av gode smaker.

Hjortebiff

  • 1 stk hjorteflatbiff (4 biffer a 180 g)
  • 50 g Fjellblå fra Eggen gardsysteri
  • Salt og nykvernet pepper

Del opp hjortekjøttet i biffer og grill dem medium i grillpanne, dryss over salt og pepper og bak i ovnen på 150 grader i ca 10 minutter med Fjellblåost over.

 

Rødløksjy

  • 1/2 rødløk finkuttet
  • Røros smør
  • brunsukker
  • 1 dl rødvin
  • salt og pepper

Fres rødløken i litt smør, tilsett litt brunsukker og rødvin. Kok sammen med kraften fra braseringen. Smak til med litt smør og evt. pepper.

Eggen_fjellblaa
Økologisk Røros smør

Mandelpotet, rotgrønnsakspytt og rotselleripurè

  • 200 g fjellmandelpotet (Auma Mandel, Bolstad Nordre)
  • 100g gulrot (Fjellgrønnsaker fra Dalsbygda)
  • 1 kvast rosmarin
  • 1/2 ss brunsukker
  • 1/2 ss salt
  • 200 g rotselleri
  • 1/2 fl Røros fløte
  • 50 g Rørossmør
  • 2 ss rapsolje

Kutt mandelpotet og gulrot i terninger og vend dem sammen med brunsukker og salt og rosmarin. La stå i press i ca 30 minutter. Smørstek dem deretter. Skrell rotselleri og kok den mør i saltet vann. Miks den med fløte og smør, smak til med pepper og salt.

 

Anrettes pent på en tallerken og nytes best i selskap med noen du er glad i 🙂