Lammecarre med Pommes Anna, rødvinssaus og Perlende tyttebærdrikk 28. mars 2022 – Posted in: Forside, Oppskrifter – Tags: , , , , , ,

Oppskrift fra Eline og Aleksander på Vertshuset Røros

Pommes Anna:

  • 500g Mandelpotet fra Auma mandelpotet
  • 150g Smør fra Rørosmeieriet

Skrell og høvle poteten i tynne skiver.

Smelt smøret og bland med de høvlede potetene.

Bland inn litt salt og pepper.

Ha i ildfast form med bakepapir under og over.

Stek på 160 grader til ferdig.

Ha på press på toppen og sett på kjøl til helt kald.

Ha ut av formen og kutt i ønsket størrelse.

Sett på olje til 195 grader.

Rull de kuttete bitene i maisenna.

Friter til gylden.

 

Rødvinssaus:

  • 5dl Rødvin
  • 2 stykk sjalottløk
  • 2 stykk laurbærblad
  • 1 ts svart pepperkorn
  • 2l Oksekraft
  • 150g Smør fra Rørosmeieriet

Kutt sjalottløk i biter. Stek litt forsiktig i olje til den blir blank men ikke får noe tydelig farge.

Ha i rødvin og alt krydder. Reduser til halvparten.

Ha i oksekraft.

Reduser til halvparten.

Sil sausen gjennom en fin sil.

Jevn sausen med maizena om ønskelig.

 

Ta kjøttet ut av kjøleskapet og gni kjøttet inn med salt og pepper.

Rut fettet med en kniv, da får du en god og knasende sprø overflate.

 

Brun kjøttet i panna med fettsiden ned før det stekes i ovnen til det får en kjernetemperatur på 55-60 grader. 

Retten er her servert med grønnkål og tørkede tyttebær fra Fjellurt.

I glasset passer perlende tyttebærdrikk fra Røros Bryggeri.