Lammefilet med kryddersmør 20. januar 2014 – Posted in: Oppskrifter – Tags: hvitløk, kjøtt, krydder, lammefilet, mandelpotet, oliven, paprika, smør, squash, timian
Mange gardsbruk i regionen her driver med sauehold. Tørt klima, fjellbeite og masse av plass å røre seg på gir godt kjøtt av høy kvalitet. En mør lammefilet med litt kryddersmør blir ekstra god sammen med søt paprika, frisk squash og smaksrike oliven.
4 porsjoner
45 minutter
Ingredienser
- 800 g lammefilet
- 1 gul squash
- 1 grønn squash
- 2 rød paprika
- 1 pakke smør
- 1 pose kryddersmør-krydder
- sorte oliven
- hvitløk
- mandelpotet
- timian
Sett smøret i romtemperatur, slik at det blir mykt. Smak til smøret med hvitløk, krydder og salt. Lag ei ”pølse” av folie med smørblandinga, og sett i kjøleskapet. Kutt grønnsakene i like store biter og stek dem i stekepanna sammen med oliven til de blir myke. Stek lammekjøttet i stekepanna i godt smør og smak til med salt og pepper. Server kjøttet med kryddersmør, stekte grønnsaker og mandelpotet. Poteten stekes i ovn med timian, olje, og grovsalt i 20-25 min i 220 grader.
Leverandører: Røroskjøtt, Vingelen Kjøtt, Hognamat, Fjellurt, Auma Mandel, Rørosmeieriet