Lammefilet med kryddersmør 20. januar 2014 – Posted in: Oppskrifter – Tags: , , , , , , , , ,

Mange gardsbruk i regionen her driver med sauehold. Tørt klima, fjellbeite og masse av plass å røre seg på gir godt kjøtt av høy kvalitet. En mør lammefilet med litt kryddersmør blir ekstra god sammen med søt paprika, frisk squash og smaksrike oliven.

4 porsjoner
45 minutter

Ingredienser

  • 800 g lammefilet
  • 1 gul squash
  • 1 grønn squash
  • 2 rød paprika
  • 1 pakke smør
  • 1 pose kryddersmør-krydder
  • sorte oliven
  • hvitløk
  • mandelpotet
  • timian

Sett smøret i romtemperatur, slik at det blir mykt. Smak til smøret med hvitløk, krydder og salt. Lag ei ”pølse” av folie med smørblandinga, og sett i kjøleskapet. Kutt grønnsakene i like store biter og stek dem i stekepanna sammen med oliven til de blir myke. Stek lammekjøttet i stekepanna i godt smør og smak til med salt og pepper. Server kjøttet med kryddersmør, stekte grønnsaker og mandelpotet. Poteten stekes i ovn med timian, olje, og grovsalt i 20-25 min i 220 grader.

Leverandører: Røroskjøtt, Vingelen Kjøtt, Hognamat, Fjellurt, Auma Mandel, Rørosmeieriet