Reinsdyrsteik fra Røros med rødbetsalat 5. desember 2018 – Publisert i: Oppskrifter – Stikkord: , , , , , ,

Enkelt og godt – rene smaker

Reinsdyrsteik, rødbetsalat med ost og flatbrød – enkle og rene smaken som gjør seg utrolig godt sammen. Kan brukes som både forrett og hovedrett.

 

Steik

Reinsdyrsteik fra Stensass Reinsdyrslakteri/Rørosrein

Brun steken i en panne med Røros smør, krydres med salt og pepper. Stekes i ovn på 80 grader til kjerne temperaturen er 62 grader. La kjøles ned for den skives opp.

 

Rødbetsalat med ost

  • 400 gr ferske rødbeter
  • 1 boks salatost fra Eggen gardsysteri
  • Salt
  • Pepper

Kok rødbetene møre med skall på Etter at de er kokt,  legges de i kaldt vann. Du kan så gni av skallet.

Deles opp i passe store biter og blandes sammen med salatosten, smakes til med salt og pepper.

Rørosmatprodukter i oppskriften

Surret reinsdyrstek fra Stensaas
Salatost med fjellurt og kvitløk
Røros Smør
LR_RB_flatbrod_oko_produkt