Rørosmats julekonfekt 5. desember 2018 – Posted in: Forside, Oppskrifter – Tags: , , , , , , ,

Julekonfekt

Rørosmats julekonfekt – Søte fristelser hører julen til. Vi har valgt ut våre favoritter – enkle å lage og de smaker himmelsk!

 

Vinternatt – sjokolade med honning

  • 1dl Røros fløte
  • 300gr lys sjokolade
  • 100gr honning (fra Nordli Gård eller Solsiden Honning)

Fremgangsmåte

Kok opp fløte og honning. Tøm så blandingen over grovhakket sjokolade og rør til en glatt røre. La avkjøles og stivne før det trilles kuler av massen. Sett kulene kaldt før dem dyppes i smeltet sjokolade

Pynt

  • 1 dl sukker
  • ½ dl vinternatt blomsterblanding fra Fjellurt

Knuses til pulver i hurtighakke og rulle dem i det etter dem er dyppet i sjokolade.

 

Eggens sjokolade spesial

  • 250gr mørk sjokolade
  • 25gr Eggen Spesial
  • 1 dl Røros fløte

Fremgangsmåte

Kok opp fløte og smelt osten i fløten før den tømmes over grovhakkes sjokolade og røres til en glatt røre. Avkjøles og la den stivne før den trilles til kuler. Dyppes enten i smeltet sjokolade eller kakao.

 

Fristelse fra Røros

  • 300gr lys sjokolade
  • 1 dl Røros fløte
  • 0,5 ts maldonsalt
  • 50gr Røros smør

Fremgangsmåte

Kok opp fløte og smør og tøm den over hakkes sjokolade og røres til en glatt røre og tilsett maldon salt før den settes kjølig. La den stivne før den trilles til kuler. Rulles i kakao eller dyppes i smeltet sjokolade.

Rørosmatprodukter i oppskriften

Okologisk_Flote_3dl
Røros Smør
Lynghonning fra Røros-traktene
Solsiden Honning_Foto: Tom Gustavsen
Vinternatt_ økologisk kakepynt fra Røros-traktene
Eggen_spesial