Spekemat med skjørost fra Røros 4. juli 2019 – Publisert i: Forside, Oppskrifter – Stikkord: , , , , , ,

Tradisjonell lokalmat fra Røros-traktene – skjørost med rømme

Tradisjonelt serveres skjørost med rømme som tilbehør til spekemat. Dette er nydelig sommermat og festkost i Røros-traktene. «Alle» har sin måte å blande skjørosten med rømmen eller rømmeblanding på.

Arnt er en av gründerne til Rørosmeieriet og ihuga tjukkmjølkselsker. Her viser han hvordan han spiser skjørost, tjukkmjølk og rømme:

Rørosmeieriet spesial

1 dl Røros Rømme
1/2 dl Tjukkmjølk
100-150 g Skjørost
Sukker

Her er noen andre forslag fra oss:

 

Den rømmeglade

1 1/2 dl Røros Rømme
100-150 g Skjørost

 

Liker du den litt syrlig?

1 dl Røros Rømme
1/2 dl Syrna Naturell
100-150 g Skjørost

Serveres med litt sukker til å strø oppå blandinga, som tilbehør til spekemat.