17. mai tapas med lokal vri 9. mai 2018 – Posted in: Oppskrifter – Tags: , , , , , ,

17. mai er vår store festdag – vår nasjonaldag. Hvorfor ikke feire med noe av det beste Norge har å by på hva gjelder mat og drikke? Vi har satt sammen en liten 17. mai tapas med produkter fra Røros-traktene – proppfull av gode smaker, historie og matglede.

Til lykke med dagen og vel bekomme!

Lefser med tørket reinsdyrkjøtt

Lefser med noe godt inni er alltid en slager på tapasbordet – både hos store og små. Denne gangen har vi fylt lefsene med tørket reinsdyrkjøtt og rogn.

Oppskrift finner du her.

Lefser med tørket reinsdyrkjøtt
Viltburger fra Stensaas i lokal foccacia

Viltburger fra Stensaas i lokal foccacia

Hva med en lokal og vill vri på slideren til årets tapas-selskap eller buffet? Vi slår et slag for viltburgeren fra Stensaas reinsdyrslakteri – og gjerne ifølge med en lokal variant av den populære foccaciaen.

Oppskrift finner du her.

Djevelegg fra Galåvolden Gård

Djevelegg er enkel, god og fargerik fingermat, og egner seg godt til 17. mai-tapasen. Både som en rett i seg selv, men også som tilbehør til både fisk og kjøtt. Vi har brukt Røros-rømme og Rørosmajones i våre egg. I tillegg har vi beholdt noen naturlig og pyntet med rogn og revet tørket reinsdyrkjøtt over.

Oppskrift finner du her.

Djevelegg fra Galåvolden Gård
Brød med tomat, basilikum og økologisk cottage cheese

Brød med tomat, basilikum og salatost

Brød med tomat, basilikum og økologisk Cottage Cheese fra Rørosmeieriet er enkle, gode og rene smaker. Egner seg godt til tapas og buffet, eller som en siderett til spekemat.

Oppskrift finner du her.