Gode tips til en lang og lat påskefrokost 20. mars 2018 – Posted in: Oppskrifter – Tags: byggrynsbrød, Dyrk Mølle, Eggen Gardsysteri, eggerøre, Galåvolden Gård, hognamat, Kalsa Gårdsbakeri, lammerull, ostefat, påskefrokost, pjalt, rorosrein, Røroskjøtt, Rørosmat, rørosmeieriet, spekemat, Stensaas reinsdyrslakteri
Påsken er en høytid med tid til de sene og late frokoster. Med favoritter som egg, godt pålegg, oster og nybakt brød på bordet blir påskefrokosten en magisk stund med god mat og drikke og godt selskap.
På ostefatet under påskefrokosten
Spekemat til påskefrokosten
- Morrpølse fra Røroskjøtt
- Fenalår fra Hognamat
- Tørket reinsdyrkjøtt
- Spekepølse i kveil
- Lettrøkt tørket elglår fra Stensaas
Lammerull
Håndsydd lammerull fra Røroskjøtt hører hjemme under påskefrokosten.
Eggerøre
- 6 egg (Galåvolden Gård)
- 6 ss Rørosmjølk hel
- 1 ss Røros-smør
- Gressløk
- salt og pepper
Pisk eggene sammen med melken, og vend gressløken i. Smelt smøret i en teflonpanne og stek eggeblandingen i 2-3 minutter under omrøring, til den er gjennomstekt, men fremdeles bløt og kremete.
Byggrynsbrød
Grovt byggbrød gir en god start på dagen, og egner seg perfkt som næringsrik matpakke og som tilbehør til lettere middagsretter. Vi bruker bygg fra Dyrk Mølle i Røros-traktene. Her dyrkes bygget på 500 moh og mjølet har høy utmalingsgrad – noe som gjør at det inneholder mye fiber og næringsstoffer.
Tilbehør
Pjalt fra Kalsa Gårdsbakeri, Røros Smør, Gårdsmjølk, Syrnet Blå og tyttebæryoghurt fra Rørosmeieriet og flatbrød fra Rørosbaker`n.