Gode tips til en lang og lat påskefrokost 20. mars 2018 – Posted in: Oppskrifter – Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Påsken er en høytid med tid til de sene og late frokoster. Med favoritter som egg, godt pålegg, oster og nybakt brød på bordet blir påskefrokosten en magisk stund med god mat og drikke og godt selskap.

Spekemat fra Rørosmat_Foto: Rob Veldhuis

Spekemat til påskefrokosten

Lammerull

Håndsydd lammerull fra Røroskjøtt hører hjemme under påskefrokosten.

Eggerøre

  • 6 egg (Galåvolden Gård)
  • 6 ss Rørosmjølk hel
  • 1 ss Røros-smør
  • Gressløk
  • salt og pepper

Pisk eggene sammen med melken, og vend gressløken i. Smelt smøret i en teflonpanne og stek eggeblandingen i 2-3 minutter under omrøring, til den er gjennomstekt, men fremdeles bløt og kremete.

Byggrynsbrød

Grovt byggbrød gir en god start på dagen, og egner seg perfkt som næringsrik matpakke og som tilbehør til lettere middagsretter. Vi bruker bygg fra Dyrk Mølle i Røros-traktene. Her dyrkes bygget på 500 moh og mjølet har høy utmalingsgrad – noe som gjør at det inneholder mye fiber og næringsstoffer.

Se oppskrift

Tilbehør

Pjalt fra Kalsa Gårdsbakeri, Røros Smør, Gårdsmjølk, Syrnet Blå og tyttebæryoghurt fra Rørosmeieriet og flatbrød fra Rørosbaker`n.