Hjortebiff ala Rørosmat 13. november 2017 – Posted in: Oppskrifter – Tags: Auma Mandel, Fjellblå, helgekos, Hjortebiff, matglede, Nordre Bolstad, Rørosmat, Rørosmeieiret, Rørossmør
Hjortebiff ala Rørosmat er fin rett fremover mot jul. Vi gratinerer hjortebiffen med Fjellblå fra Eggen Gardsysteri og serverer mandelpotet, rotgrønnsaks-pytt, rotselleripurè og rødløksjy ved siden av. En rett proppfull av gode smaker.
Hjortebiff
- 1 stk hjorteflatbiff (4 biffer a 180 g)
- 50 g Fjellblå fra Eggen gardsysteri
- Salt og nykvernet pepper
Del opp hjortekjøttet i biffer og grill dem medium i grillpanne, dryss over salt og pepper og bak i ovnen på 150 grader i ca 10 minutter med Fjellblåost over.
Rødløksjy
- 1/2 rødløk finkuttet
- Røros smør
- brunsukker
- 1 dl rødvin
- salt og pepper
Fres rødløken i litt smør, tilsett litt brunsukker og rødvin. Kok sammen med kraften fra braseringen. Smak til med litt smør og evt. pepper.
Mandelpotet, rotgrønnsakspytt og rotselleripurè
- 200 g fjellmandelpotet (Auma Mandel, Bolstad Nordre)
- 100g gulrot (Fjellgrønnsaker fra Dalsbygda)
- 1 kvast rosmarin
- 1/2 ss brunsukker
- 1/2 ss salt
- 200 g rotselleri
- 1/2 fl Røros fløte
- 50 g Rørossmør
- 2 ss rapsolje
Kutt mandelpotet og gulrot i terninger og vend dem sammen med brunsukker og salt og rosmarin. La stå i press i ca 30 minutter. Smørstek dem deretter. Skrell rotselleri og kok den mør i saltet vann. Miks den med fløte og smør, smak til med pepper og salt.
Anrettes pent på en tallerken og nytes best i selskap med noen du er glad i 🙂