Inspirasjon til påskemiddagen 20. mars 2018 – Posted in: Oppskrifter – Tags: , , , , , ,

Sammen om matglede er mantraet til Rørosmat. Det å samles rundt middagsbordet for gode mat- og drikkeopplevelser, gode samtaler og historier er viktig for oss alle. Påsken og påskemiddagen gir rom for mye god mat og drikke. Her er 4 tips fra oss i Rørosmat.

Reinsdyrbiff fra Røros med rømmesaus

Reinsdyrkjøtt er både sunt, smakfult og perfekt til lange, koselige middager. Kjøttet er mørt og rikt på smak. Hva med å bytte ut påskelammet med en reinsdyrbiff?

Se oppskrift

Reinsdyrbiff_Foto: Rob Veldhuis
Mandelpotet med Fjellblå_Foto: Rob Veldhuis

Fjellblå-mandel

Mandelpotet går aldri av moten og kan brukes til det meste. Har du forsøkt å kombinere mandelen med blåmuggost? Vi har laget våre mandelpoteter med gullmedaljist Fjellblå. Egner seg ypperlig til de aller fleste typer kjøtt. Fra Rørosmat får du både mandelpotet og Fjellblå.

Se oppskrift

Klassisk påskelam med hvitløk og rosmarin

Påskelam er en rett som aldri slår feil når familien skal samles til påskemiddag. Det er noe eget med både smak, lukt og følelsen av å skjære det opp, som virkelig setter påskestemningen i heimen. Denne oppskriften er på det klassiske påskelammet, slik de fleste av oss kjenner det, med hvitløk og herlig rosmarin.

Se oppskrift

Lammelår_Foto: Rob Veldhuis
Mandelpotetsalat_Foto: Rob Veldhuis

Mandelpotetsalat med skjørost

En frisk , men mettende mandelpotetsalat med ost kan være ypperlig tilbehør til smaksrikt kjøtt. Vi synes denne varianten med skjørost er «gørr-god». Restene kan du bruke til lunsj dagen derpå. Du får både mandelpotet og skjørost hos Rørosmat.

Se oppskrift