Ostekrem med marengs 28. november 2017 – Posted in: Oppskrifter – Tags: , , , , , , , ,

En både vakker og smakfull dessert hører festlighetene til. Kakepynten til Fjellurt egner seg da godt, og hva er vel bedre enn å pynte med blandingen «vinternatt» i disse tider?

Ostekrem

  • 300 g kremost
  • 200 g creme fraiche
  • 1 vaniljestang
  • 250 g melis
  • Det ytterste laget fra 2 sitroner, revet
  • Fjellurts Vinternatt

Marengs

Vinternatt_ økologisk kakepynt fra Røros-traktene

Ha temperert kremost, creme fraiche og melis i en kjøkkenmaskin med visp. Pisk sammen til luftig kremkonsistens, skrap frøene av en vaniljestang i kremen og riv det ytterste laget av to sitroner i, vend godt inn med en slikkepott.

Pisk eggehviter og sukker sammen til stiv marengs. Når marengsen er klar skal du kunne snu bollen på hodet uten at det renner ut. marengsen skal være blank og glatt, ikke knudrete i konsistensen, da har du pisket for lenge. Husk å alltid bruke en ren og tørr bolle, helst i stål.

Stryk så marengsen ut på bakebrett med bakepapir, ca 1/2 cm tykk, stek på 80 C til den har tørket helt. Avhengig av ovn, så kan dette ta alt fra 3-8 t. Avkjøl marengsen og knekk den opp i litt store, tilfeldige flak.

Legg opp desserten i dyp tallerken med en god skje ostekrem i bunnen, masse valgfrie bær og dekk så med marengs og Fjellurts Vinternatt kakepynt.

 

Oppskrift: Renee Fagerhøi

Foto: Marius Rua