Reinsdyrskav som varmer 23. august 2016 – Posted in: Oppskrifter – Tags: , , , ,

Reinsdyrskav fra Stensaas Reinsdyrslakteri eller Rørosrein med Atnaøl og Rørosrømme, servert med mandelpotetstappe og rårørte tyttebær.

  • 600 g reinskav fra Stensaas eller Rørossrein
  • 20 g Rørossmør fra Rørosmeieriet
  • 1 gul løk
  • 100g kantarell
  • Salt og nykvernet sort pepper
  • 1 stk laubærblad
  • 1/2 flaske Nakenbad fra Atnaøl
  • 1 dl Rørosrømme fra Rørosmeieriet
  • 40 g tyttebær

Brun smøret, tilsett kantarell og løk samt kjøttet. Stekes på høy varme, krydres med salt og pepper, tilsett øl, rømme, laubærblad og tyttebær. Kok sammen i ca 15 minutter. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.

  • 600 g skrelt mandelpotet fra Auma Mandel eller Nordre Bolstad
  • 50 g smør
  • 1/2 dl fløte fra Rørosmeieriet
  • 1 1/2 dl H-mjølk fra Rørosmeieriet

Salt, nykvernet sort pepper, litt muskatnøtt

Kok mandelen til den er mør, sil av vann, kok opp fløte, mjølk og smør. Pisk sammen med mandel med en ballongvisp. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.

  • 100 g tyttebær
  • 50 g sukker

Rør sukker og tyttebær med visp i 5 minutter.

 

God fornøyelse!

 

Oppskrift: Mikael Forselius, Fristelser fra Fjellet. Foto: Rob Veldhuis