Reinsdyrsteik fra Røros med rødbetsalat 5. desember 2018 – Posted in: Forside, Oppskrifter – Tags: forrett, hovedrett, høytid, jul, Reinsdyrsteik, rødbetsalat, selskap
Enkelt og godt – rene smaker
Reinsdyrsteik, rødbetsalat med ost og flatbrød – enkle og rene smaken som gjør seg utrolig godt sammen. Kan brukes som både forrett og hovedrett.
Steik
Reinsdyrsteik fra Stensass Reinsdyrslakteri/Rørosrein
Brun steken i en panne med Røros smør, krydres med salt og pepper. Stekes i ovn på 80 grader til kjerne temperaturen er 62 grader. La kjøles ned for den skives opp.
Rødbetsalat med ost
- 400 gr ferske rødbeter
- 1 boks salatost fra Eggen gardsysteri
- Salt
- Pepper
Kok rødbetene møre med skall på Etter at de er kokt, legges de i kaldt vann. Du kan så gni av skallet.
Deles opp i passe store biter og blandes sammen med salatosten, smakes til med salt og pepper.