Reinsdyrbiff fra Røros 20. mars 2018 – Posted in: Forside, Oppskrifter – Tags: , , , , ,

Reinsdyrkjøtt er både sunt, smakfult og perfekt til lange, koselige middager. Kjøttet er mørt og rikt på smak. Hva med å bytte ut påskelammet med en reinsdyrbiff?

Ingredienser reinsdyrbiff

1 kg reinsdyr flatbiff (Stensaas Reinsdyrslakteri, Rørosrein)

Røros-smør

Timian (Fjellurt)

Enebær

 

Saus

1 beger Rørosrømme

Flytende tyttebær

Timian

Salt og Pepper

Mandelpotet med Fjellblå_Foto: Rob Veldhuis
Mandelpotet med Fjellblå_Foto: Rob Veldhuis

Oppskrift

La kjøttet ligge til temperering på kjøkkenbenken 1-2 timer før tilberedning. Varm smør i panna og la det bruse ut før du legger kjøttet i. Dryss over salt og pepper, timian og knuste enebær.
Brun kjøttet på alle kanter og øs over stekefettet under stekingen. Behold stekesjyen i stekepannen. Basis til saus.

Stikk et steketermometer i kjøttet og sett i varm stekeovn, 120 grader.
Stek til termometeret viser 64 grader. Steketid er avhengig av tykkelsen på kjøttet, ca 1 -1,5 timer .

La kjøttet hvile ca 30 min før oppskjæring.

 

Saus

Ha rømmen i stekesjyen og rør inn. Kok opp og la det trekke til en fyldig saus. Tilsett flytende tyttebær, timian, salt og pepper etter smak.