Julemat fra Rørosmat 5. desember 2018 – Posted in: Oppskrifter – Tags: dessert, festmat, forrett, hempøsje, hovedrett, julemat, konfekt, pinnekjøtt, rakfisk, Reinsdyrsteik, rull
Jul med smak av Røros
Røros er kanskje en av de fineste plassene man kan feire jul. Snødekte og julepyntede gater, blåtimen, kanefart, gnistrende frost, lune hjem og ikke minst rørosmat – sjeldent føles minus 30 så varmt.
Under følger en rekke forslag som gir deg en «rørosvri» på julematen.
Reinsdyrsteik med rødbetsalat
Reinsdyrsteik, rødbetsalat med ost og flatbrød – enkle og rene smaken som gjør seg utrolig godt sammen. Kan brukes som både forrett og hovedrett.
Se oppskrift her.
Pinnekjøtt og hempøsje fra Røros.
Fra Røroskjøtt får du pinnekjøtt og fra Kaffekråa, hempøsje.
Lages på tradisjonell måte.
Rakfisk og tilbehør fra Røros
- Rakfisk fra Stensaas Reinsdyrslakteri
- Mandelpotet (Nordre Bolstad/Auma Mandel)
- Røros smør
- Flatbrød fra Rørosbaker`n
Rull fra Røros
- Okserull fra Røroskjøtt
- Lammerull fra Røroskjøtt
- Tungerull fra Stensaas Reinsdyrslakteri
Karamellpudding
Karamellpudding er godt for både liten og stor. Bruker du kvalitetsprodukter i tilbredningen så kjennes det garantert på smaken.
Se oppskrift her.
Multekrem med sprøstekt pjalt
I Røros-traktene er multekrem en klassiker på julebordet. Den gangen har vi byttet ut kromkaka til fordel for sprestekt pjalt.
Se oppskrift her.
Julekonfekt
Rørosmats julekonfekt – Søte fristelser hører julen til. Vi har valgt ut våre favoritter – enkle å lage og de smaker himmelsk!
Se oppskrift her.