Middagssalat med skjørost fra Røros-traktene 15. november 2017 – Posted in: Oppskrifter – Tags: , , , , , , , , , ,

Dette er en proteinrik og frisk middagssalat med byggryn og skjørost. En perfekt kavaler til høstens kjøtt.

– Husk! Byggryn må bløtlegges over natten.

Til 4 personer trenger du:

Tilbehør: Godt brød med Røros Smør

Rorosmeieriet skjørost

Finhakk hvitløk og bland sammen olivenolje, honning, sitron og pepper. Mariner kjøttet i denne blandingen i kjøleskapet – minst en halvtime, gjerne mer.

Kok byggryn etter anvisning på pakken. HUSK! byggryn må bløtlegges over natten. Hell av vannet, rør inn litt olivenolje og la byggryn avkjøles. Rør gjerne i gryna under avkjøling.

Varm Røros Smør i en stekepanne og stek kyllingfiletene på medium varme i 5-6 minutter på hver side til de er gjennomstekt. La de hvile noen minutter.

Vask og tørk småbladet salat, og tilsett kokt og avkjølt byggryn. Bland godt sammen.
Del kjøttet i skiver og legg på salaten. Topp med skjørost. Krekling smaker godt på toppen av salaten. Har du ikke tilgang på fersk krekling, kan du gjerne bruke krekling-gele.

Serveres med godt brød og Røros smør!