Middagssalat med skjørost fra Røros-traktene 15. november 2017 – Posted in: Oppskrifter – Tags: byggryn, Dyrk Mølle, honning, Middagssalat, proteinrik salat, Rørosmat, Rørosmeieiret, sammen om matglede, skjørost, smaken av røros, Solsiden Honning
Dette er en proteinrik og frisk middagssalat med byggryn og skjørost. En perfekt kavaler til høstens kjøtt.
– Husk! Byggryn må bløtlegges over natten.
Til 4 personer trenger du:
- 4 dl byggryn (Dyrk Mølle)
- 2 ss olivenolje
- 300 g kjøtt
- 1-2 fedd hvitløk
- 0,5 dl olivenolje
- 2 ts honning (Solsiden Honning)
- saften av ½ økologisk sitron
- pepper
- Røros Smør til steking
- 1 pose småbladet salat, f.eks. Red Rhubarb
- 100 g Skjørost (Rørosmeieriet)
- Krekling-gele (Røros Food & Beverage Group)
Tilbehør: Godt brød med Røros Smør
Finhakk hvitløk og bland sammen olivenolje, honning, sitron og pepper. Mariner kjøttet i denne blandingen i kjøleskapet – minst en halvtime, gjerne mer.
Kok byggryn etter anvisning på pakken. HUSK! byggryn må bløtlegges over natten. Hell av vannet, rør inn litt olivenolje og la byggryn avkjøles. Rør gjerne i gryna under avkjøling.
Varm Røros Smør i en stekepanne og stek kyllingfiletene på medium varme i 5-6 minutter på hver side til de er gjennomstekt. La de hvile noen minutter.
Vask og tørk småbladet salat, og tilsett kokt og avkjølt byggryn. Bland godt sammen.
Del kjøttet i skiver og legg på salaten. Topp med skjørost. Krekling smaker godt på toppen av salaten. Har du ikke tilgang på fersk krekling, kan du gjerne bruke krekling-gele.
Serveres med godt brød og Røros smør!